Kosár Megtekintése

 • Nincsenek termékek a kosárban.

A Modione Extra Szűz Olívaolaj egy igazi különlegesség, melyet a DOP tanúsítványa is igazol. 500 ml


Megrendelem

Eredete

Nyugat-Szicíliában, a Belice völgyben, a Modione és a Belice folyók révén határolt terület egyedülálló sajátosságokkal bír. Itt találhatóak az értékes ,,Nocellara del Belice” olajfák és róluk származik az Extra Szűz olívaolajunk, amely növényvédőszer-mentes és, amely a szicíliai napfény, a kultúra, a tradíció, az illatok és a színvilág természetes keveréke.

A MODIONE Extra Szűz Olívaolaj elsősorban azoknak ajánlott, akik a legjobb a minőséget keresik.

modione_olive-oil_image-600
nocellara-del-bellice

A BIOGENIC Extra Szűz Olívaolaja 500 ML

A MODIONE egy valódi ritkaság, amelyet a DOP tanúsítványa is alátámaszt. A DOP (Denominazione d’ Origine Protetta) nem más, mint az Európai Unió által kiadott minősítés, ami eredetvédelmi támogatás alatt álló terméket jelöl. A DOP megjelölés azt is bizonyítja, hogy a BIOGENIC Extra Szűz

Olívaolaját az adott terület kézművesei és farmerei állították elő, tradicionális eszközöket használva, mind a termelés, mind a feldolgozás alatt.

A gyártási folyamat

Októberben kezdődik a szüret, amikor a “Nocellara del belice” olajbogyók még zöldek. A gyümölcsöket kizárólag csak kézzel szüretelik és ennek köszönhetően az olajbogyók nem sérülnek, így nem változik meg a kémiai vagy az érzékszervi összetételük. A hagyományos eljárás fontos kitétele, hogy csak nagyon rövid idő telhet el a szüret és az őrlés között. Így a friss olívabogyókat leszedik, megmossák és egy órán belül leőrlik.

Az őrlés valójában egy kíméletes hidegsajtolási eljárás, mivel a Modione Extra Szűz olívaolajat 27 °C-on hidegen sajtolva állítják elő. A feldolgozás után rozsdamentes acél tartályokban tárolják a kapott olajat, oxidációtól és hőtől védve. Az olajat 40 napig állni hagyják, hogy leülepedjenek a durvább részecskék. A Modione Extra Szűz olívaolaj természetes ülepítéssel készül, szűrés nélkül, sőt az átfejtést követően ismét állni hagyják, egészen a palackozásig. A termelő üzem palackozza az olajat kiszállítás előtt.

Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag, A- és E-vitaminban, amelyeknek nagy szerepe van az ártalmas szabadgyökök közömbösítésében és csökkenti a rossz koleszterin szintjét. A rossz koleszterin szint csökkentése révén a szív- és érrendszer erősítésében vesz részt. Legújabb kutatások szerint csökkenti a csontritkulás és a mellrák kockázatát is.

Megrendelem

Az extra szűz azt jelenti, hogy az olaj az első sajtolásból (tisztán mechanikai úton) származik, jobb az íze, valamint a tápértéke is. A szűz olívaolaj a második vagy harmadik sajtolásból ered, de ez is mechanikai úton. A nem szűz olívaolaj már a negyedik sajtolásból készül és nem mechanikai úton állítják elő, hanem plusz hőhatással, illetve vegyi kezeléssel, ezért ez a leggyengébb minőségű.

Megrendelem

A gyógyászati célra is alkalmazott olívaolaj nagymértékben tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsav-észtereket, továbbá nyomokban lecitint és fitoszterint is. Az olívaolaj természetes állapotában tartalmaz F-vitaminokat, melyek létfontosságú (esszenciális) zsírsavak. Ezek fontos hormonszerű anyagok alapanyagai és a sejthártya építőanyagai.

Megrendelem

Az olívaolaj tökéletes tulajdonságait és pozitív élettani hatásait az avokádóolaj és a mogyorófélék olaja közelíti meg, ezt követi a hidegen préselt napraforgóolaj, majd a többi olajféle.

A gyógyászati célra is alkalmazott olívaolaj nagymértékben tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsav-észtereket, továbbá nyomokban lecitint és fitoszterint is.

Az olívaolaj természetes állapotában tartalmaz F-vitaminokat, melyek létfontosságú (esszenciális) zsírsavak. Ezek fontos hormonszerű anyagok alapanyagai és a sejthártya építőanyagai.

Megrendelem

A természetes extra szűz olívaolaj, melyet hidegen préselve állítanak elő tartalmazza a vitaminokat és az ásványi anyagokat is, valamint antioxidáns hatást vált ki, ezáltal védi anyagcserénket a káros hatásoktól. Ugyanez nem mondható el az oldószerrel előállított olajokról.

Megrendelem

Az egészséges táplálkozás 30%-ban zsiradékból áll, azonban nem mindegy, a zsírok minőségi összetétele és zöldségek és gyümölcsök aránya, melyek az energiaforrásként való hasznosulást segítik elő. Az olívaolaj megfelelő arányban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen és a telített zsírsavakat.

Megrendelem

modjone2

DOP minősítés

A DOP minősítés a fogyasztók és a vásárlók számára azt bizonyítja, hogy a Modione Extra Szűz olívaolajat egy védett földrajzi területen termesztették és állították elő, valamint ott is csomagolták, ezért a terület különleges jellemzői kapcsolódnak a hozzá, tökéletes minőséggel párosulva.

Alkalmazása

A mediterrán konyha elsőszámú alapanyaga az olívaolaj. A nagy becsben tartott “Nocellara del Belice” olajfák termése, a “MODIONE” Extra Szűz Olívaolaj egyedülálló kulináris élményt ad ételeinkhez adva.

Alkalmazásához csak képzeletünk szabhat gátat. Más olajokkal szemben jól viseli a magas hőmérsékletet, kémiai összetételének különös változása nélkül.

A “Modione” Extra Szűz Olívaolaj azzal a céllal jött létre, hogy prémium minőséget nyújtson, valamint biztosítsa számukra az egészség forrását. A ,,MODIONE” Extra Szűz Olívaolajat remek tulajdonságai a legjobb választássá teszik.

BIO minősítése

A Modione Extra Szűz Olívaolaj 2016-tól megkapta a BIO minősítést is, ezt tanúsítvány is igazolja.

Megrendelem

Rólunk Írták

 • - „Nálunk otthon a Modione olívaolaj egy igazi csodaszerré vált. Ezt szoktuk reggelente enni, a család kedvenc ételeinek is kötelező eleme már, sőt a vacsoránál is sokszor előkerül az asztalra. Emellett viszont a bőrre kenve is kipróbáltam, többször készítettem belőle pakolásokat, ápoló krém keverékeket. Néhány napja a forró levest véletlenül a kezemre és alkaromra öntöttem, majd a természetgyógyászom javaslatára kipróbáltam az égési sérülésemre is rákenni az extra szűz olívaolajat. Legnagyobb meglepetésemre (néhány alkalmas kenést követően) valóban felgyorsította a gyógyulási folyamatot.” Dobos Éva, Kiskunmajsa
 • - „Szomszédom javaslatára mertem kipróbálni a Modione extra szűz olívaolajat sütéshez is. Ugyan először azt hittem, hogy ebből az olajból nem gazdaságos bő-olajban húsokat sütni, de valóban sokkal kevésbé ég el ez az olaj magas hőfokon, mint a többi, így jóval több húst tudok kisütni ugyanannyi olajban. Ráadásul így a gyereknek sem kell annyira leitatgatnom róla a rajtamaradt olajat, hisz ez nem árt neki.” Rékassy Henriett, Budapest
 • - „Hosszú ideje kísérletezgetek különböző extra szűz olívaolajokkal, de eddig ez a legjobb, amit találtam. A korábban gourmet boltokban vásárolt olívaolajok hiába voltak drágák legtöbbször nem váltották be számomra a velük szemben állított elvárásaim. A Modione olaj mind textúrájában, mind ízében kiemelkedő, szervezett vacsoráimon csak ezt használom.” Szabó Péter, Miskolc
 • - „Nagyon érzékeny, ekcémás a bőröm, nem viseli el a kozmetikai készítményeket, ezért igyekszem természetes alternatívákkal helyettesíteni a bolti krémeket. Az egyik barátnőm ajánlotta, hogy próbáljam ki ezt a magas tisztaságú extra szűz olívaolajat a mű-sminklemosók helyett. Kis vatta korongra öntve kiválóan bevált, azóta minden este ezt használom.” Kiss Annamari, Budapest
 • - „Korábban nem szerettem az extra szűz olívaoljakat, mert mindegyiknek volt egy kis mellékíze, ezért alig használtam, maximum egyszer-egyszer egy évben salátákra öntetként. A Biogenic olajnak viszont egész más íze van, azóta szinte minden főzési folyamatnál ezt használom. Magában fogyasztva, kenyérre öntve is nagyon finom, az egész család szereti, de a serpenyőben készült ételek zsiradékaként és sült húsokhoz adva és nagyon jól bevált.” Nagy Rozália, Pécs
 • - „Nem szeretem a margarinokat, sőt a bolti vajért sem rajongok igazán, már egy jó ideje kerestem helyette jó alternatívát, ami nem mellesleg finom is. A Modione extra szűz olívaolajat kislányomnak megdermedt formában szoktam vaj helyett adni reggelente pirítósra kenve, isteni finom és kiváló vaj, margarin pótlék. Az üveg egy részét kiöntöm egy kis tálba és berakom a hűtőben, majd (amikor már megdermedt) vajazó késsel kenem fel a pirítósra. Mellé elég egy kis só, paradicsom és kész is a mennyei reggeli.„ Németh Katalin, Budapest

Megrendelem

Orvosi Előadásaink Bővebben

 • b1
 • b2
 • termeszetes-osszetevok
 • b4
 • b5
 • b6

Hírlevelünk

Email*
Email még egyszer*
Név*
ellenőrző kód:

Kapcsolat

Üzenjen nekünk

 

Térkép

2020 © BW Laboratories®. Minden jog fenntartva.